Jadłospis

             

Do każdego obiadu : napar z owoców

                                           Menu od 17-21 września

 

Śniadania

Obiady

Podwieczorki

Pn

Pieczywo pszenno-żytnie, masło, serek homogenizowany , szynka wieprzowa, pomidor

Rosół z makaronem,

Gulasz wieprzowo-wołowy z pomidorami, warzywami okopowymi i soczewicą zieloną, kasza jaglana.

Śliwki , biszkopty

Wt

Kakao na mleku Pieczywo pszenno-żytnie, masło, szynka drobiowa, żółty ser, rzodkiewka .

Zupa pomidorowa z bazylią i makaronem

Kotlecik z piersi kurczaka, ziemniaki z koperkiem, mizeria

Arbuz + chrupki kukurydziane

Śr

Pieczywo razowe, masło, jajecznica ze szczypiorkiem

Zupa krupnik na mięsie z zieloną pietruszką

Pierogi leniwe z masłem i cynamonem z dodatkiem cukru

Jabłko + pieczywo ryżowe prasowane

Cz

Pieczywo pszenno-żytnie, masło, pasztet własnego wyrobu, ogórek kiszony

Zupa- krem z dyni z mleczkiem kokosowym z grzankami.

Pyzy z sosem myśliwskim

Gruszka + chrupki kukurydziane

Pi

Pieczywo pszenno-żytnie, masło, szynka , ser żółty, pomidor.

Zupa brokułowa.

Kotleciki rybne, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty z tymiankiem

Brzoskwinia + pieczywo prasowane

Owoc na podwieczorek może być zamieniany w ramach

tygodnia lub zastępowany innym owocem.

Zapisy

Chętnych zapraszamy

tel. kom.
+48 792-758-953
Kamila Soszyńska

Statut