Jadłospis

Menu od   15-19 lipca 2019

 

Śniadania

Obiady

Podwieczorki

Pn

Pieczywo pszenno-żytnie , masło, ser żółty, wędlina wieprzowa, pomidor.

Zupa jarzynowa na mięsie z natką pietruszki

Kurczak gotowany w sosie potrawkowym, ryż gotowany, groszek z marchewką.

Arbuz,

herbatniki.

Wt

Kakao na mleku. Chleb zwykły + chleb Mistrza Piotra (z ziarnami), masło, powidła śliwkowe, plaster schabu pieczonego przez nas, słupek marchewki do chrupania.

Chłodnik owocowy z makronem.

Gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna, surówka z kiszonego ogórka

Jabłko, pieczywo prasowane.

Śr

Chleb zwykły + chleb żytni (bez pszenicy), masło, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, polędwica sopocka, papryka czerwona.

Zupa pomidorowa z ryżem,

Kotlet z piersi indyka panierowany, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty z marchewką

Banan , chrupki kukurydziane

Cz

Chleb zwykły + chleb z siemieniem lnianym, masło, pasztet mięsny własnego wyrobu, ogórek kiszony.

Rosół z makaronem

Fileciki wieprzowe w delikatnym sosie chrzanowym, ziemniaki , bukiet warzyw gotowanych

Galaretka owocowa z truskawkami + chlebek ryżowy

Pi

Chleb zwykły, chleb komyśniak + chleb żytni (bez pszenicy), chleb razowy z ziarnami, masło, biały twarożek, szczypiorek, rzodkiewka, kiełki.

Zupa ogórkowa z ziemniakami i z koperkiem.

Pierogi z jagodami z sosem jogurtowym z dodatkiem cukru wanilinowego.

Brzoskwinia, wafle suche

Owoc na podwieczorek może być zamieniany w ramach tygodnia lub zastępowany innym owocem.

Zapisy

Chętnych zapraszamy

tel. kom.
+48 792-758-953
Kamila Soszyńska

Statut