Jadłospis

Menu od 25-29 czerwca

 

Śniadania

Obiady

Podwieczorki

Pn

Pieczywo pszenno-żytnie, masło, biały twarożek ze szczypiorkiem , szynka wieprzowa, pomidor.

Zupa pomidorowa z ryżem

Gulasz wieprzowy z warzywami, kasza jęczmienna .

Arbuz + wafle suche

Wt

Pieczywo pszenno-żytnie, masło, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, rzodkiewka

Kapuśniak z warzywami

Pieczone udko z kurczaka, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty młodej i marchewki.

Truskawki, chlebek ryżowy

Śr

Pieczywo pszenno-żytnie, masło, szynka wieprzowa, czerwona świeża papryka

Zupa jarzynowa na mięsie

Pierogi leniwe z masłem i cukrem

Melon,

Pieczywo prasowane.

Cz

Kulki zbożowe kakaowe na mleku, pieczywo pszenne, masło, powidła śliwkowe

Chłodnik owocowy z makaronem

Gołąbki tradycyjne w sosie pomidorowym, ziemniaki gotowane z koperkiem.

Truskawki, herbatniki

Pi

Kasza bulgur z olejem kokosowym, miodem i suszonymi morelami, z dodatkiem soli kamiennej

Rosół z makaronem

Risotto z kurczakiem (ryż, warzywa z przewagą pora, pierś z kurczaka z dodatkiem jajka)

Placek z rabarbarem

Owoc na podwieczorek może być zamieniany w ramach tygodnia lub zastępowany innym owocem.

 

 

 

Zapisy

Chętnych zapraszamy

tel. kom.
+48 792-758-953
Kamila Soszyńska

Statut