Jadłospis

Menu od 27-31 maja 2019

 

Śniadania

Obiady

Podwieczorki

Pn.

Chleb zwykły pszenno-żytni, masło, ser żółty, szynka drobiowa, ogórek świeży.

Rosół z makaronem,

Gulasz wieprzowo-wołowy z pomidorami, warzywami okopowymi i soczewicą zieloną, kasza jaglana.

Melon, pieczywo prasowane

Wt.

Chleb zwykły + chleb Mistrza Piotra (z ziarnami), masło, pasztet z fasoli własnego wyrobu, szynka wieprzowa, pomidor.

Zupa pomidorowa z bazylią i makaronem

Kotlecik z piersi indyka, ziemniaki z koperkiem, groszek z marchewką.

Galaretka z malinami, biszkopty

Śr.

Chleb zwykły + chleb żytni (bez pszenicy), masło, jajecznica ze szczypiorkiem, polędwica sopocka, papryka czerwona.

Zupa krupnik na mięsie z zieloną pietruszką

Pierogi ze szpinakiem (z serem feta), surówka z marchewki z dodatkiem siemienia lnianego i suszonej śliwki.

Jabłko + pieczywo ryżowe prasowane

Czw.

Kawa zbożowa na mleku Chleb zwykły + chleb z siemieniem lnianym, masło, masło, szynka drobiowa, żółty ser, rzodkiewka .

Barszcz ukraiński

Pyzy z sosem myśliwskim

Banan + chrupki kukurydziane

Pt.

Chleb zwykły, chleb komyśniak + chleb żytni (bez pszenicy), chleb razowy z ziarnami, masło,   humus z ciecierzycy i sezamu własnego wyrobu , ser żółty, pomidor.

Zupa brokułowa.

Kotleciki rybne, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty z marchewką.

Kisiel z musem truskawkowym + pieczywo prasowane

Owoc na podwieczorek może być zamieniany w ramach tygodnia lub zastępowany innym owocem.

Zapisy

Chętnych zapraszamy

tel. kom.
+48 792-758-953
Kamila Soszyńska

Statut